ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Şehit Fazıl Yıldırım Anadolu Lisesi

Şehit Fazıl Yıldırım Anadolu Lisesi

75. Yıl Mahallesi Selami Vardar Bulvarı No93 Odunpazarı / ESKİŞEHİR
Vizyon
Sadece bu kentin değil, Türkiye´nin en başarılı ve sosyal okullarından biri olmaktır.
Misyon
Öğrencilerimizin; bilgili, becerikli, dürüst, sorumluluğunu bilen, araştıran, sorgulayan, paylaşan, çok yönlü ve tarafsız bakabilen, çevresiyle olumlu iletişim kurabilen, ortak bir genel kültürle, sorunların farkında olabilen, ülkemizin kalkınmasına yardımcı olabilecek ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime ve hayata iyi bir şekilde hazırlanmış, anadilini doğru ve etkili konuşan, yazan, anlayan Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimseyen vatanını ve milletini seven, insan haklarına saygılı ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır.
Başarılar
Futbol İl Dördüncülüğü, Hentbol İl birinciliği, Güreş İl birinciliği, Kros il birinciliği, Badminton il birinciliği, Genç Başarı Eğitim Vakfı 3x Şirket Programı Türkiye En İnovatif Ürün Kategorisi 3.lüğü, Voleybol Erkekler İl 4.lüğü,
· Ders Başlangıç Saati : 09:00 · Okul Çıkış Saati : 16:00
Doğalgaz Kalorifer.
İngilizce - Fransızca
12 numara Tramvay. 44 Numaralı Otobüs ve Minibüsler.
Yerleşim Yeri
Okulumuz 75.yıl Mahallesi merkezinde, Sultandere Tiyatro Salonu, 75.yıl Sosyal Hizmetler binası ile Hüseyin Erçelebi Anadolu Lisesi yanında bulunmaktadır. Şehir merkezine 12 KM uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
9. Sınıflar 204 Kontenjan, 10. Sınıflar 204 Kontenjan, 11. Sınıflar 170 Kontenjan, 12. Sınıflar 170 Kontenjan,
9.sınıflar 2017-2018 Tavan 466 - Taban 402
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz her yıl en az bir Tıp öğrencisi mezun vermiştir. (2014) Öğrencilerimiz çoğunlukla Mühendislik, Hukuk, Psikoloji ve Öğretmenlik bölümlerini tercih etmektedir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda kapalı spor salonu mevcut olup her türlü spor faaliyetleri yapılır durumdadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda aktif durumda bulunan fen laboratuvarlarında(fizik-kimya-biyoloji) sosyal kulüplerimiz bilimsel çalışmalar düzenlemektedirler. Öğrencilerimiz TÜBİTAK ve Üniversite kuruluşlarıyla sürekli temas halindedirler.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda faaliyet yürüten çeşitli sosyal kulüpler aktif bir şekilde toplumsal ve bireysel uluslar arası ve ulusal projeler düzenlemektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus+ KA219 Strateji Okul Ortaklıkları programı kapsamında, Estonya, İtalya ve İspanya´nın ortaklığında "Nature As Story" başlıklı proje yürütülmektedir.
Diğer Hususlar
Tiyatro, girişimcilik ve uluslararası öğrenci iletişimi projeleri süreklilik halinde uygulanmaktadır.